Ruimtelijk bestuursrecht
JAV

Juridisch Advies

Kantoor is gevestigd aan: Ulftseweg 24 - 7064 BD  Silvolde - Achterhoek - Tel: 0315 - 239910 -  info@vanderveldeadvies.nl - Algemene Voorwaarden

 

Home   Profiel   Tarieven   Contact/Route   Links    Informatie                                                   

Waar kan ik terecht voor juridische hulp of juridisch advies?

Voor hulp bij een juridisch probleem of conflict kunt u aankloppen bij verschillende instanties en personen.

 

ConsuWijzer is het informatieloket van de overheid waar u praktisch advies kunt krijgen over uw rechten als consument. Bijvoorbeeld als u ongewild aan een abonnement vastzit of het niet eens bent met een rekening. ConsuWijzer geeft u advies hoe u dit kunt oplossen. Op de website vindt u bovendien praktische hulpmiddelen. Bijvoorbeeld infobladen en voorbeeldbrieven om een klacht in te dienen bij een bedrijf.

http://www.consuwijzer.nl/

 

Het Juridisch Loket

Bij het Juridisch Loket kunt u terecht met juridische vragen. Bijvoorbeeld over werk, ontslag, familiekwesties of problemen met producten of diensten die u koopt (consumentenrecht). Het Juridisch Loket heeft 30 vestigingen, een landelijk telefoonnummer en een website. U kunt ook een vraag stellen per e-mail.

Informatie en advies zijn gratis. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? U kunt dan ook gratis gebruikmaken van het spreekuur, waarin u uitgebreider advies krijgt. Pas als blijkt dat u een advocaat of een mediator nodig heeft, moet u hiervoor betalen.

http://www.juridischloket.nl

 

Sociaal raadslieden bij de gemeente

Veel gemeenten hebben sociaal raadslieden in dienst. Zij geven gratis informatie en advies. Bijvoorbeeld over uitkeringen, belastingen of uw rechten ten opzichte van de overheid. Ze kunnen u ook helpen met het invullen van een formulier of als u een bezwaarschrift wilt schrijven. Op de website van het Sociaal Raadsliedenwerk kunt u zien of uw gemeente sociaal raadslieden in dienst heeft.

http://www.sociaalraadslieden.nl

 

Rechtswinkel en wetswinkel

In een aantal gemeenten is een rechtswinkel of wetswinkel te vinden. Hier kunt u terecht voor gratis informatie en advies. Er zijn ook enkele rechtswinkels speciaal voor kinderen en jongeren. Bij de rechtwinkels en wetswinkels werken vrijwilligers, vaak rechtenstudenten.

http://amsterdam.kjrw.nl/

 

Rechtwijzer

Wilt u weten waar u terecht kunt voor juridisch advies? U kunt dan gebruik maken van de Rechtwijzer. U beantwoordt online een aantal vragen. Daarna leest u wat u moet doen en wie u daarbij kan helpen. De Rechtwijzer is ontwikkeld door de Raad voor Rechtsbijstand.

http://geschillenboom.rvr.org/RvR/geschillenboom/kennisbank?init=true